اهمیت کیفیت چوب در ترمو نمودن
اهمیت کیفیت چوب در ترمو نمودن
یکی از مهمترین پارامترهای تضمین کیفیت نهایی محصولات ترمووود، استفاده از چوب های خام مرغوب به عنوان مواد اولیه تولید می باشد.
به طور کلی کیفیت بافت چوب به موارد متعددی بستگی دارد که از آن جمله می توان به سن درخت، شرایط آب و هوایی و نوع بافت جنگل اشاره نمود. علاوه بر کیفیت کلی بافت درخت، مورد مهم دیگری که در کیفیت نهایی محصول تاثیر بسیار قابل توجهی دارد، بخشی از درخت است که الوار از آن استخراج شده است. به این مورد در ادامه به تفصیل پرداخته خواهد شد.
نواوود به عنوان تنها تولید کننده ترمووود در خاورمیانه، دسترسی به منابع عظیم چوبی جنگل های سیبری در روسیه دارد. درجه کیفیت این چوب ها در مقایسه با سایر چوب های برداشت شده از مناطق دیگر کره زمین، ممتاز و منحصر به فرد می باشد. چوب کاج و نوئل از جنگل های سیبری با چگالی متوسط 450 کیلوگرم در متر مکعب به عنوان چوب خام تولید بخش سوزنی برگ شرکت انتخاب شده است. با توجه به طبیعی بودن بافت جنگل (در مقایسه با جنگل های پرورشی) و همچنین شرایط کند رشد بودن منطقه سیبری، مقاومت و دوام این گونه از سوزنی برگان بسیار بالا می باشد.
چوب های خام از گونه های پهن برگ مانند ون و بلوط از آمریکا، کانادا و اروپای شرقی و چوب ایروکو (تیک آفریقایی) از جنگل های مناطق استوایی شمال آفریقا تهیه می شوند، که چوب خام استخراجی از این مناطق دارای بالاترین استاندارد کیفیت می باشند.
کاربری بخش های مختلف تنه درخت
به طور کلی پس از قطع درختان با توجه به کاربری های مختلف و کیفیت های لازم در هر کاربری، آنها را به چهار قسمت اصلی تقسیم می نمایند. شکل زیر نمای کلی این تقسیم بندی را نشان می دهد:
بخش اول: با کیفیت ترین بخش درخت این قسمت از تنه می باشد. قطر این بخش از درخت بیشترین حد را داراست و به نحوی است که پس از عملیات چوب بری به 5 الوار تقسیم می شود. این چوب ها بیشترین مصرف را در صنایع مبلمان سازی دارند. بیشترین قیمت و مرغوب ترین کیفیت مربوط به این بخش است.
بخش دوم: تعداد الوار استخراجی این بخش 4 عدد بوده و عمده مصرف این بخش در صنایع درب و پنجره سازی می باشد.
بخش سوم: تعداد الوار تولیدی از این قسمت 3 عدد بوده و در صنایع کابینت سازی و پنل سازی مورد استفاده قرار می گیرد.
بخش چهارم: این بخش جوان ترین بخش درخت بوده و لذا دارای کمترین چگالی حدود 300 کیلوگرم در متر مکعب می باشد. علاوه بر این قطر تنه به قدری کم است که تنها می توان 2 الوار را از وسط از این بخش تولید نمود. عمده مصرف این بخش از تنه که کمترین درجه کیفی را داراست در صنایع کاغذ سازی می باشد.
فلسفه پیدایش فن آوری ترمووود
تولیدکنندگان الوار چوبی در اواخر دهه نود میلادی به این فکر افتادند تا با ابداع شیوه ای جدید و ایجاد ارزش افزوده، ارزان ترین بخش چوب های خوب را به قیمتی مناسب به بازار عرضه نمایند. به این ترتیب الوارهای چوب بخش 4 که تا این زمان ارزان تر از سایر بخش ها به صنایع کاغذسازی فروخته می شد به سمت کارخانجات تولید ترمووود سرازیر شد. به این دلیل است که در عمده چوب های ترمووود اروپایی (به وِیژه فنلاند و اتریش) از رو گره های دم چلچله ای (شاخه های جوان) و از پشت مغز درخت (خطی تیره) نمایان می باشد. عکس های زیر این توضیحات را نمایش می دهند.
لازم به ذکر است که شرکت نواوود عمده مواد اولیه خود را از بخش دوم (4X) تنه های درختان تهیه می نماید که این امر ممتاز بودن کیفیت محصول نهایی ترمووود را در مقایسه با سایر تولید کنندگان اروپایی مشابه تایید می نماید.